Srí Lanka - Mi itt is otthon vagyunk Hírek

Érdekességek

Barangolj trópusi erdőkben!

Srí Lankán négyféle erdőtípussal is megismerkedhetünk, melyek az ország különböző részein helyezkednek el.
 

Hasznos tudnivalók

Közlekedés Srí Lankán

Nyaralásunk alatt mivel és miként utazzunk? Olvasd el praktikus tanácsainkat, hogy ne érjen melepetés a helyszínen!

Hasznos tudnivalók

Beutazási szabályok, vízum

Hasznos tudnivalók

Öltözködés, szokások

A trópusi klímának köszönhetően Srí Lankán egész évben meleg van, így főként nyári, lenge holmikkal kell készülnünk. Azonban vannak speciális területek és azért néhány öltözködési szabály, melyek miatt helyet kell hagyni a bőröndben a bikini mellett más ruházatnak is.

Hasznos tudnivalók

Pénzváltás, telefonálás

Hasznos tudnivalók

Vásárlás, souvenir

Srí Lanka nemcsak különleges szépségével varázsolja el az ide látogatókat, hanem ősi tradícióival és finom ételeivel is. Az utazás végéhez közeledve, mindenki szeretne magával hazavinni valamit ebből az élettel teli, távoli országból, akár egy személyes emléket, akár ajándékot egy kedves személynek. 

Érdekességek

Yala Nemzeti Park – a leopárdok otthona

Srí Lanka délkeleti sarkában található a Yala Nemzeti Park, az egyik legismertebb vadaspark a szigeten, mely évente látogatók százezreit vonzza. 

Hírek, aktuálitások

A teázás szerelmeseinek: kalandok a Ceylon-i tea földjén

Ha azt mondjuk Srí Lanka (régi nevén Ceylon) akkor általában a tea szó jut eszünkbe elsőre, ami nem véletlen hiszen nagy valószínűséggel az otthoni szekrényben meglapuló teaásdobozunkon is az díszeleg, hogy Srí Lankán készült.

Receptek

Black Pepper Chicken Curry

A srí lankai curry más, mint a többi. Ha nem hiszed, próbáld ki!

Receptek

Green Beans Malluma

Immunerősítő étel, mely két fő alapanyaga a zöldbab és a kókusz.

Receptek

Tempered Prawns

Pár perc alatt elkészíthető tengeri fogás, egyenesen a halpiacról.

Receptek

Dhal Curry

Igazi klasszikus. Alappillérnek számít a helyi gasztronómiában.

Receptek

Fish cutlet – az ázsiai halfasírt

Srí Lankán előételként fogyasztják, gyors és könnyű, igazi vendégváró fogás.